Edzőtábor után, edzőtábor előtt, szezonkezdésre várva

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub négy elit kategóriás válogatott versenyzője január 25.-február 17. között Spanyolországban edzőtáborozott, melynek során a kerékpározás és a futás kapott főhangsúlyt, de az úszás és a kondicionálás is a napi program része volt. 

  • Az ebben az időszakban évek óta felkeresett, de jelenleg a pandémia miatt nehezen megközelíthető ciprusi edzőtábor helyszín helyett az Alicante városától 60 km-re található La Nuciá-ban vertünk tanyát négy sportolónkkal, Sinkó-Uribe Auréllal, Sinkó-Uribe Ábellal, Lehmann Bencével és Lehmann Csongorral – tudtuk meg a felkészülést mindvégig a helyszínen vezénylő Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Annak bizonyságára, hogy nem választottunk rosszul, olyan profi kerékpáros csapatok tréningeztek ott, mint a Bahrein Merida, a BORA, a Cofidis, vagy az Euskatel, ami pedig a triatlonosokat illeti, belga, chilei, román, spanyol, valamint a londoni olimpia 11. helyezettjét, Richárd Vargát soraiban tudó szlovák csoportok is ott gyakoroltak. Korlátozások persze voltak, de szerencsére az elit licensszel rendelkező sportolók számára megnyitottak egy uszodát, melyhez kondicionáló terem is tartozott.  A 15 Celsius-fokos tengerben is tartottunk úszóedzést, persze neoprén-ruha használatával. 30 órás heteket produkáltak a fiúk, mely átlagosan 400 km kerékpározást, 85-90 km futás és 25 km úszást takart. Ehhez jöttek még pluszban az erősítő edzések. Az időjárásra nem lehetett panaszunk, végig 20 Celsius-fokos hőmérséklet volt, mindössze egyszer esett az eső. Összességében egy igazán jól sikerült táborozáson vagyunk túl, a fiúknak külön élményt jelentett, hogy egyik kerékpáros edzésükön összetalálkoztak Mario Cipollini-vel, az olaszok egykori országúti világbajnokával, sokszoros Tour de France, Giro de Italia és Vuelta szakaszgyőztesével. A hazautazás kicsit kacifántosra sikeredett, hiszen járattörlések miatt két részletben, az eredetihez képest 1-3 nap késéssel érkeztünk meg. 

Válogatottak, versenyek

Az itthon készülő tiszaújvárosi triatlonosok, köztük a korosztályos válogatott Putnóczki Dorkával, Bóna Kingával, Kovács Gyulával, Vágási Zoltánnal és a többiekkel a fenti időszakban egy úszóblokkot teljesítettek Fodor Ágnes vezetésével. Márciusban pedig jöhetnek majd a válogatott edzőtáborok.

  • A magyar szezon a jelenlegi állás szerint áprilisban, duatlon versenyekkel veszi kezdetét, mi pedig május 29-30.-ra tervezzük a Tisza Triatlon megrendezését, klubcsapat országos bajnoksággal, ranglistaversennyel. – fogalmazott a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnökeként is tevékenykedő sportvezető. – Áprilisban már lesz néhány Európa-kupa futam, majd május 2-től indul az olimpiai kvalifikációs sorozat, öt hét alatt öt versennyel. Előbbin a középtávval is „kacérkodó” Lehmann Bence, továbbá Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor próbálhat szerencsét, utóbbin pedig Csongor fiam indul csatába. A Sinkó-testvérek U23-as hazai és nemzetközi versenyeken igyekeznek mind jobban helytállni, míg a többiek az utánpótlás korosztályos viadalokra várnak.

(Szűcs István)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.