Lehmann Csongor: Ek győzelem és olimpiai kvalifikáció

Az olaszországi Caorle városában május 15-én megrendezett elit triatlon Európa-kupa Lehmann Csongor sikerét hozta. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub 22 éves tehetsége ezzel beverekedte magát a lisszaboni mix-váltó olimpiai kvalifikációs viadalon induló magyar csapatba.  

A sprint távból adódó 750 méteres tengeri úszást az éveken át tiszaújvárosi színekben versenyző Dévay Márk nyerte meg, Lehmann Csongor az 5-6. helyen ért partot, míg bátyja, Lehmann Bence 8. volt ekkor, klubtársa, Sinkó-Uribe Ábel pedig a 10-12. pozíciót foglalta el.  A 20 kilométeres kerékpározást Csongor egy húsz tagú boly tagjaként fejezte be, a két körös, összesen 5 kilométeres futás felénél utolérte, majd elmellőzte az addig vezető olasz riválisát és elsőként szakította át a célszalagot, Dévay Márk 17. lett. Mivel a verseny Márk és Csongor között válogató volt a magyar mix-váltóba kerülésért, Lehmann Csongor húzhatja magára a válogatott mezt. 

A kisebb betegség után induló Lehmann Bence nagyot kerékpározott, és biztató versenyzéssel a középmezőnyben végzett, míg Sinkó-Uribe Ábel hasznos tapasztalatokat gyűjthetett élete első elit kategóriás versenyén. 

– Jó formában éreztem magam már a verseny előtti hetekben is, sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy igazán közel is lehetek az elejéhez – tudtuk meg nem sokkal célba érkezése után Lehmann Csongortól. – A hullámos úszópálya és a technikás bringapálya nagy fókuszt követelt, de végig jól tudtam helyezkedni és éreztem az erőt a lábaimban. A futás utolsó köre volt a döntő, ahol egy ritmusváltással az élre tudtam kerülni. Fájdalmas utolsó néhány száz méter következett, de megérte hiszen elsőként szakíthattam át a célszalagot. Nagyon boldog vagyok, hogy győzni tudtam az elit mezőnyben, és alig várom a következő megméretést, jövő hétvégén Lisszabonban! Óriási öröm, hogy Portugáliában tagja lehetek a World Triathlon hivatalos mix-váltó olimpiai kvalifikációs viadalán induló magyar csapatnak, valamint másnap rajthoz állhatok az ugyanott rendezendő elit triatlon világkupán is

A női elit mezőnyben érdekelt Putnóczki Dorka úszásban irányt tévesztett csoportjával, így a második sorban ért partot, a kerékpáros tempó ugyan szokatlan volt még neki, de felkészülés szempontjából számára is nagyon hasznos volt a verseny.

Caorle városában junior Európa-kupa futamot is rendeztek.  A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói közül a szombati elődöntőket követően  Kovács Gyula az „A”, míg Lehmann Sára és Vágási Zoltán a „B” döntőben folytathatta. Berencsi Lili sajnos nem jutott a legjobbak közé, 19. lett a futamában. A vasárnapi fináléban Kovács Gyula egy értékes ötödik hellyel gazdagodott, míg Vágási Zoltán 15.,  Lehmann Sára pedig 27. lett 

Eredmények

Elit férfiak (75 induló): 1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:20 perc, 2. Michele Sarzilla (olasz) 53:23, 3. Tom Richard (francia) 53:28,…47. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 56:04,…69. Sinkó-Uribe Ábel (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 59:58.

Elit nők (73 induló): 1. Lena Meißner (német) 59:14 perc,2. Lea Coninx (francia) 59:15, 3. Emma Lombardi (francia) 59:20,…47. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:04:17 óra.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.