Lehmann Csongor 24. lett Leeds-ben

„Bomba”-mezőnyben versenyzett és lett a második legjobb magyar Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzője.

A világ triatlonos elitje június 6-án, vasárnap, Angliában, a világbajnoki széria verseny sorozat (WTCS) Leeds városában megrendezett állomásán folytatta idei programját. A felújított Roundhay Parkban kialakított pályákon olimpiai táv várt a szupersztárok egész sorát felvonultató férfi mezőny tagjaira

A tiszaújvárosiak junior világbajnoka, U23-as vb-ezüstérmese szokásához híven jól úszott, a 14. helyen csatlakozott az első kerékpáros bolyhoz, melynek tagjai óriási tempót diktáltak az emelkedőkkel tarkított pályán. Ez megviselt mindenkit, Csongort is, akinek futás közben meg kellett állnia görcs miatt, de a második öt kilométerre magára talált és egy értékes helyezéssel gazdagította tapasztalatait az elitben. A színvonalra jellemző, hogy az abszolút hazai pályán versenyző olimpiai ezüst- és bronzérmes Jonathan Brownlee, „csak” a hatodik helyen zárt.

Végeredmény (1500 m úszás, 37,9 km kerékpározás, 10 km futás): 1. Alex Yee (brit) 1:43:27 óra, 2. Morgan Pearson (amerikai) 1:43:52, 3. Marten Van Riel (belga) 1:44:03, …20. Dévay Márk (Trion SC-Székesfehérvár) 1:46:43,…24. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:47:14, …26. Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 1:47:20. Faldum Gábor (Mogyi SE) és Tóth Tamás (Budaörsi TK) nem érkezett célba.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.