Lehmann Bence a középtávú magyar bajnok

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője, Lehmann Bence nyerte meg a június 12-én, szombaton, Keszthelyen megrendezett 800 sportolót felvonultató triatlon középtávú országos bajnokságot, melyen korcsoportjában dobogóra állhatott még Szabolcs Géza és Sinkó-Uribe Aurél is. 

  • A versenyre úgy érkeztem, hogy nyerni szeretnék, de eléggé izgultam, mert erős mezőny gyűlt össze – mondta a célba érkezését követően Lehmann Bence, aki tavaly ezüstérmes volt ezen a bajnokságon. – Az 1900 méteres úszáson a szokásos taktikámat választottam, azaz megpróbáltam minél közelebb úszni a rövidtávos versenytempómhoz, így valamennyi előnyre szert tenni. Ez be is jött. A kerékpárt egyedül kezdtem meg és próbáltam tartani azt a pulzust, amiről úgy gondoltam, végig bírom. A 90 kilométeres kerékpározás nagyon jól ment, de folyamatosan készítettem fel magam arra, hogy fél-táv után lesznek, akik utolérhetnek. A fordítóknál viszont azt tapasztaltam, hogy nem közelítenek a versenytársaim, hanem épp ellenkezőleg, folyamatosan növelem az előnyömet, ami nagy magabiztosságot adott és segített átlendülni a nehéz pillanatokon. A futást sorén nagyon jó tempóval indultam, amit nagyjából tartottam is az első tíz kilométeren. A második tíz kilométeren már csak a túlélés volt a cél, de még itt is sikerült körről-körre növelnem az előnyömet és végül magabiztosnak mondható győzelmet aratni a középtávon rutinosabb vetélytársaim ellen.  Nagyon boldog vagyok, mert már régóta nem sikerült összeraknom egy jó versenyzést, így ez a győzelem most extrán sokat jelent számomra!

A szintén a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő Sinkó-Uribe Aurél abszolút értékelésben a 7., míg az U23-as korcsoportban a 3. helyen zárt, Szabolcs Géza pedig a szenior férfiak között szerzett egy tiszteletre méltó ezüstérmet.


Eredmények
Férfiak, abszolút:
1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence) 3:52:30 óra, 2. 2. Tarnai László (Ferencvárosi TC) 3:56:46, 3. Badar Gergő (egyesületen kívüli) 3:57:26.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.