Kontinens-bajnokság és challange verseny újvárosiakkal

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói hétvégén a lengyelországi junior és U23-as Európa-bajnokságon, valamint az ausztriai középtávú challange versenyen is képviselik egyesületüket.  

Mint arról korábban beszámoltunk, ezen a hétvégén, Olaszországban kezdi meg a párizsi olimpia kvalifikációs sorozatát Lehmann Csongor, a tiszaújvárosiak U23-as világbajnoka. Klubtársai közül – szintén ezen a hétvégén- Putnóczki Dorka, Kiss Gergely és Sinkó-Uribe Ábel Lengyelországban, Olsztyn városában az Európa-bajnokság U23-as mezőnyében, míg Kovács Gyula ugyanitt, a junioroknál próbál szerencsét. 

Az egyéni elődöntőket pénteken rendezik meg, ahol szupersprint táv (300 méter úszás, 8 km kerékpározás, 3 km futás) vár a résztvevőkre, míg a női és férfi döntő szombaton lesz. Az U23-asoknál Kiss Gergelynek esélye van a top10-es helyezésre. Putnóczki Dorka betegség miatt kihagyásra kényszerült és Sinkó-Uribe Ábel formája is volt már jobb, de minden bizonnyal őket is komolyan motiválja majd az a tény, hogy a szövetség döntése értelmében, akik az első 15-ben végeznek, ott lehetnek a novemberi, Abu-Dhabiban rendezendő korosztályos világbajnokságon. A junioroknál az idén már Európa-kupa bronzérmet nyert Kovács Gyulától várhatunk top10-et, ami repülőjegyet jelenthetne számára a montreáli világbajnokságra. Jó szereplése esetén Gyula vasárnap, a mix-váltóban is rajthoz állhat Lengyelországban.

Középtávon, Ausztriában

A három héten át magaslaton, a bulgáriai Belmeken-ben edzőtáborozó középtávú magyar bajnok Lehmann Bence, május 29-én, vasárnap a „Challange St. Pölten We are Triathlon!” elnevezésű, klasszikus középtávú versenyen áll rajthoz. 1900 méter úszás után 90 km kerékpározás és 21 km futás vár az erős nemzetközi mezőnyre. A Lehmann Brothers jó formát mutató idősebb tagja természetesen Ausztriában is szeretné bizonyítani kivételes tehetségét.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.