Lehmann Csongor 21. hellyel kezdte a kvalifikációt

A tiszaújvárosi Lehmann Csongor második legjobb magyarként, a 21. helyen végzett a párizsi olimpia kvalifikációs sorozatának olaszországi nyitányán.

Az Arzachena városában május 28-án, szombaton megrendezett sprint távú világkupa a legnehezebb pályákkal várta az elit képviselőit.

Már a 750 méteres tengeri úszás sem volt egyszerű, a hullámok mellett a „birkózás” is külön próbát jelentett. A kerékpáros depóból egy, a tavalyi győztes brit Jonathan Brownlee által vezetett négytagú csoport tudott meglépni a többiektől. A kvartettben ott tekert az egykor tiszaújvárosi színekben versenyző Dévay Márk is. A háromkörös, körönként egy-egy 1500 méteres „falmászással” nehezített, 20 kilométeres kerékpározás során Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub U23-as világbajnoka az üldöző csoportban igyekezett tartani a mind jobb helyet. A futás előtti váltásnál nem volt szerencséje a Lehmann Brothers fiatalabb tagjának, így hátrányba került a csoport többi tagjával szemben. Az 5 kilométeres befejező számban sikerült néhány helyet előre lépnie a világranglista 30. helyezettjének, így második legjobb magyarként, a 21. pozícióban fejezte be a versenyt, mellyel gyarapította pontjai számát.

Dominált az olimpiai bajnok

Nem teljesen így terveztük az eredményt, de ebben a versenyben is meg kell találnunk a pozitívumot, amiből tovább építkezünk – mondta a szombati verseny után, a helyszínen Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Arzachena a világkupákat és a világbajnoki széria verseny sorozatot (WTCS) tekintve is a legbrutálisabb helyszín, köszönhetően a rendkívül kemény, intenzív kerékpáros pályának, ami után szintén meglehetősen nehéz futópálya következik. Jó néhányan itt voltak a mezőny legjobb úszói közül, aminek köszönhetően már az úszás sem volt könnyű. A további versenyt meghatározta, hogy a londoni olimpián bronz-, Rio de Janeiróban ezüst-, tavaly Tokióban vegyes váltóban aranyérmes brit Jonathan Brownlee meglehetősen dominált.  Végig kezdeményezett és irányított egy 4 fős elmenést és magabiztosan nyert. Csongor az üldözők között tekert, de ez sem volt könnyű hétvégi karikázás. A második depózásnál – a futás megkezdése előtt – eldőlt a kerékpárja, melynek visszaállításával bíbelődni kellett, különben büntetés jár érte. Csongor így a 22 fős bolyból hátránnyal, utolsó helyen ment ki futni, elvesztve a kontaktot a többiekkel. A lábak sem álltak fel a szokásos módon, valószínűleg a nehéz kerékpározásnak köszönhetően, így csak a lemaradókat lehetett “bekebelezni”.

Leeds-ben folytatja

A 21. hely kissé csalódás számomra, de a szezon eleji kemény futamokon megtörténhet az ilyesmi, ez is benne volt a pakliban – fogalmazott Lehmann Csongor. – Ez az átlag feletti  versenyterhelés biztosan hasznos volt a folytatáshoz. A két hét múlva, Angliában esedékes világbajnoki széria verseny sorozat (WTCS) leeds-i futamán ismét szeretnék bizonyítani a legjobbak között.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.