Bukovszki Tünde és Kiss Gergely a két tiszaújvárosi „győző”

A Tiszaújvárosban megrendezett sprint távú ranglistaversenyen Bukovszki Tünde és Kiss Gergely szerezte meg az abszolút elsőséget. Utóbbi versenyző megismételte tavalyi elsőségét. 

A XXXI. Tisza Triatlon június 5-i, vasárnapi második napján az E.ON Triatlon Utánpótlás Ranglista, Sprint távú ranglista és Amatőr kupa verseny, valamint a Para Triatlon Országos Bajnokság szerepelt a programban.

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kijelölt versenyirodában közel nyolcszáz sportoló vette át rajtszámát.A mezőny több, mint felét az utánpótlás versenyzők alkották, akik már harmadik éve az energiacég által támogatott, hat állomásból álló sorozat idei első felvonásán vetélkedhettek. A fiatalokra egy meglepetés is várt. Nevezetesen BragmayerZsanett, a tokiói olimpia 12. helyezettje a korábbi versenyein kapott úszósapkái közül 16 darabot felajánlott az utánpótlás versenyzőknek. A szervezők számítógép segítségével sorsolták ki azokat, akik kaphattak egyet a relikviákból. 

A futásban ért fel a dobogó tetejére

Az elit, a junior és ifjúsági nők egy mezőnyben vágtak neki a küzdelemnek. A ferencvárosi Holánszky Laura 9:18 perc alatt hagyta maga mögött a 750 méteres úszást, őt a debreceni Dobi Lili és az újbudai Nádas Nóra Romina azonos idővel, 9:55-el követte a medence partjára. A 20 kilométeres kerékpározást ez a hármas együtt teljesítette, utánuk 38 másodpercre háromszoros olimpikonunk, a budaörsi színeket képviselő Kovács Zsófia hozott be a depóba egy hét tagú társaságot. Ebben a csoportban volt az újpesti Bukovszki Tünde is, aki 2,5 kilométer futás után elsőként tért vissza a strand területén kijelölt fordítóhoz, nyakában Dobi Lilivel. Kovács Zsófia 16 mp-el lemaradva a harmadik helyen haladt ekkor. A célba érkezésig hátra levő 2,5 km-en Bukovszki Tünde megőrizte vezető pozícióját, a jól hajrázó Kovács Zsófia másodikként, míg Dobi Lili harmadikként fejezte be az erőpróbát.

Tavaly után, idén is győtt

A nap utolsó rajtjához a sprint elit, junior, ifjúsági férfiaksorakoztak fel az 50 méteres nyitott medencében. Ott volt a mezőnyben a 2021-es abszolút győztes, a tavaly még a Budaörsöt erősítő Kiss Gergely is, annyi különbséggel, hogy ősztől már a Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeit képviseli. S, ha már ott volt, mindjárt első helyen teljesítette az úszó számot, méghozzá 8:53 perc alatt. Utána 4 másodperccel rohant be a depóba, az első váltásra a debreceni Dobi Gergő és a kőszegi Medvegy András. A 20 kilométeres tekerés végén azt láthattuk, hogy Kiss és Dobi meglépett a többiektől, olyannyira, hogy a boly csak 75 másodperc elteltével kezdte meg a depózást. Ez bizony azt sejtette, hogy a két sportoló közül kerülhet ki a végső győztes. A futócipőre váltás Kiss Gergelynek sikerült jobban, aki a futás első méterétől kezdve élre állt, majd egyre távolodott debreceni vetélytársától. A második 2,5 kilométeres végén, a befutónál kényelmes előnnyel, közel 52 másodperccel hamarabb ért célba, mint Dobi Gergő, így megvédte az elsőségét. Az abszolútértékelésben a harmadik helyet az erejét kiválóan beosztó, pécsi Péter Benedek harcolta ki. 

Eredmények

Sprint távú ranglista verseny:

Női abszolút (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Bukovszki Tünde (Újpesti Torna Egylet) 1:00:26 óra, 2. Kovács Zsófia (Budaörsi TK) 1:01:04, 3. Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum) 1:01:18

Férfi abszolút (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Kiss Gergely (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 52:43 perc, 2. Dobi Gergő (Debreceni Sportcentrum) 53:35, 3. Péter Benedek (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 54:42.

/További eredmények az Eredmények – EvoChip Timing Team oldalon./

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.