Lehmann Csongor az „angolok Tiszaújvárosában” folytatja

A párizsi olimpiai kvalifikációs sorozatának 2. állomását június 11-én, Angliában, Leeds városában rendezik meg. Az „angolok Tiszaújvárosában” ott lesz a rajtnál Lehmann Csongor, a Tisza-partiak U23-as világbajnoka is.

A világbajnoki széria verseny-sorozat (WTCS) részét képező erőpróbán három magyar férfi versenyző próbál szerencsét.  Bicsák Bence, a tokiói olimpia 7. helyezettje mellett Dévay Márk és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzője, Lehmann Csongor képviseli a magyar színeket hétvégén. Lehmann Csongor két héttel ezelőtt Olaszországban, Arzachena városában egy 21. hellyel kezdte meg a párizsi olimpia kvalifikációs sorozatát.

Finoman szólva is meglehetősen színvonalas a mezőny, mondhatjuk úgy is, hogy az utóbbi évek legerősebb társaság verbuválódott össze, olimpiai érmesekkel, sok korábbi világbajnokkal, Európa-bajnokkal és érmessel – fogalmazott a fiával együtt már Leeds-ben tartózkodó Lehmann Tibor, a tiszaújvárosiak elnök-vezetőedzője. – Szombaton 14.00 órakor kezdődik a férfi verseny a Leeds-parkban. Nagy változás, hogy idén nem olimpiai, hanem sprint távon rendezik meg a versenyt, no és az sem mellékes, hogy a Brownlie Brothers, a kétszeres olimpia bajnok Alistar és az olimpiai arany, ezüst- és bronzérmes Jonathan szülővárosában ezúttal sok ezres nézősereg előtt vetélkednek majd az indulók. 2014-ben indult Leeds-ben a versenysorozat, mely azóta olyan ismertséget, elismertséget és szeretetet vívott ki magának, mint Magyarországon Tiszaújváros. Nem túlzás azt állítani, hogy Leeds az „angolok Tiszaújvárosa”! Vasárnap rendezik meg a mix-váltót, melyben Sárszegi Noémi és Kropkó Márta mellett a két legjobb magyar férfi áll rajthoz.

Maximális koncentrációval

Leeds-ben, a Brownlie-edzőközpont szomszédságában megrendezendő verseny pályáival a helyszínen ismerkedik már Lehmann Csongor is.

Jók a lábak, ahogy a bringások is szokták mondani, jól érzem magam. – hangsúlyozta az U23-as világbajnok. – Pénteken hivatalosan is bejárjuk a bringás pályát és úszhatunk is, majd szombaton jöhet az „előadás”!  A sprint távból adódóan a 750 méter úszáson, a 20 kilométer kerékpározáson és az 5 kilométer futáson óriási nagy lesz az iram. Sok fog múlni a helyzetfelismerésen, a pozíciókon, erre próbálok nagyon figyelni, maximálisan koncentrálni! Bízom benne, hogy újabb értékes pontokat gyűjthetek be, melyek nagyon sokat jelenthetnek a Párizsba vezető úton.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.