Aquathlon: Négy egyéni és csapat Ob-érem Veresegyházról

Az ifjúsági korcsoportos triatlon Európa-bajnokságnak a franciaországi La Baule városa adott otthont az elmúlt múlt hétvégén. A tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Sára bejutott az A-döntőbe, ahol a 29. helyen zárt.

A szeptember 16-i,  pénteki előfutamok során 29 ország, 75 sportolója szuper sprint távon (300 méter úszás, 8 km kerékpározás, 2 km futás) igyekezett olyan pozíciót kiharcolni, mely elég a szombati döntőhöz.

A hattagú magyar leány válogatottban ott volt Lehmann Sára, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója is, aki a 3. előfutamban próbálhatott szerencsét. Sára a 9. helyen érkezett célba, mellyel jogot szerzett arra, hogy ott legyen a 30 főt számláló  A-döntőben. Mint később kiderült, rajta kívül Pusztai Dóra és Baier Zsófia is jogot szerzett a fináléra.

A szombati döntőben szintén a sprint táv teljesítése várt a résztvevőkre. Lehmann Sára 4:41 perces úszásával a mezőny első felében jött ki a vízből, de a depóban sajnos túlfutott a kerékpárján.  Ez súlyos másodpercek elvesztegetésével járt, a rendkívül gyors versenyben pedig nem tudott felzárkózni az élcsoporthoz. A legjobb magyar a 21. helyen célba érkező Pusztai Dóra lett.

Eredmények

Leányok, A-döntő (300 m úszás, 8 km kerékpározás, 2 km futás): 1. Léa Houart (francia) 24:12 perc, 2. Lauren Mitchell (brit) 24:14, 3. Millie Breese (brit) 24:17, …21. Pusztai Dóra (magyar) 25:28, …27. Baier Zsófia (magyar) 26:39, …29. Lehmann Sára (magyar) 27:16.

Szűcs István

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.