2000: Olimpiai előtti vk és főiskolai vb, egy-egy magyar bronzzal és ezüsttel

A Tisza ciánszennyezése, a halpusztulás, a mérgezésveszély miatt az úszás „elköltözik” a szomszédos sajószögedi Tolnai-tóra.

A TVK Triatlon Nagyhetet ismét két világverseny foglalja keretbe. A kétévente megrendezendő  Egyetemi és Főiskolás Világbajnokságra soha nem látott mezőny verbuválódik. A versenyközpont és a cél, ezúttal is a centrumban, a Hotel Phőnix előtt van. A  város és a környékbeliek összefogása ezúttal is példaértékű. A klub felhívására több százan segítenek a Tolnai-tó környezetének rendbetételében. Az úszó-helyszín változásával  Sajószöged is beírja nevét a triatlontörténelembe.

A világbajnokság női versenyében a 18 esztendős brit Jodie Swallow az úszás során bohócot csinál a mezőnyből. A kerékpáron ugyan utolérik, de a futásban már nincs kegyelem. A magyar lányoknak volt már jobb napjuk is. A fiúknál a tiszaújvárosi színeket képviselő Ágoston Szabolcs nagyon készül, edzőjével, Lehmann Tiborral a vb-re időzítették a csúcsformát, nem is akárhogyan. A „Szepi” becenéven ismert sportoló az úszás és a kerékpározás során végig vezet, és a futásban is csak a csehek olimpiai résztvevője, Filip Ospaly tudja lehajrázni! A hét minden estéjére jut látni-hallani való, a sport és a buli jól bevált receptjén nem kell változtatni. 

A világkupán nincs akkora mezőny, mint egy éve, de egy hónappal az olimpia előtt ez érthető is. Mert, hogy a triatlon, a sportág történetében először ott van az ötkarikás játékokon! A tiszaújvárosi fellépést többen az olimpia előtti utolsó próbatételnek szánják. A kétszeres győztes ausztrál Loretta Harrop sérüléséből felépülve itt akarja bizonyítani, hogy helye van a világ legerősebb triatlon-nemzetének olimpiai csapatában. Sikerül is neki, mert a legtermészetesebb módon, ha már itt van, akkor nyer is. A férfiaknál egyetlen korábbi győztes sem áll ott a rajtvonalon. A csehek megszerették ezen a héten Tiszaújvárost, hiszen honfitársuk, Martin Krnavek nyeri a versenyt. Kuttor Csaba élete legjobb eredményével feláll a dobogó harmadik fokára, melyért a tiszaújvárosi közönségnek is rendkívül hálás. A tiszaújvárosi színek képviselői közül az úszást megnyerő Benjamin Sanson hetedik, míg Ágoston Szabolcs a nyolcadik helyre fut be. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.