Lehmann Csongor Hamburgban is a top10-ben

Négy sportoló képviselte a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot az elmúlt hétvégén, Hamburgban megrendezett junior világbajnokságon és a világbajnoki szériaverseny-sorozat (WTCS) aktuális állomásán. Ez utóbbi kategóriában Lehmann Csongor a top10-ben zárt.

A junioroknál egyéniben Kovács Gyula számára a verseny nem teljesen úgy alakult, ahogy terveztük – kezdte beszámolóját Hamburgból Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Azúszáson nem tudott csatlakozni a szökéshez, mintegy 10mp hiányzott neki az első bolyhoz. Az üldöző bolyban kerékpározott, ahol a második körben visszaesett, végül a 34. helyen zárt. Az augusztus eleji Európa-bajnokságon lesz szépítési lehetőség. Lehmann Sára első junior világversenyén vehetett rész, így a tisztes helytállás volt a cél. A lányok mezőnyét a meglehetősen nagy tempójú kerékpározás jellemezte, ami szedte az áldozatokat minden szinten. Sára 50. helye megfelelő a verseny alakulását látva, de bőven van előre lépési lehetőség. Az U23-s és junior mix-váltó világbajnokságon a két korcsoportból lehet összeállítani a vegyes csapatokat. A mieink közül Kiss Gergely kezdett, majd Kropkó Márta, Dévay Zsombor és Horváth Karolina volt a sorrend. Gergő sajnos nem érezte magát 100%-osnak a verseny előtt, de megpróbált mindent megtenni, és így is hozzájárult a vb-pontszerzéshez, az 5. helyhez, ami a 19 nemzetet figyelembe véve igazán jó eredmény. Tavaly 4. volt Magyarország ebben a versenyszámban, ez a kiegyensúlyozott teljesítmény is jelzi, hogy a hazai utánpótlás a legerősebbek közé tartozik.


Újabb erős versenyen bizonyított

Lehmann Csongor először indult kieséses formátumban megrendezett szupersprint távú versenyen, mely WTCS-futam is volt. A pénteki selejtezőkből egyenes ágon, futamából a 4. helyen jutott be a döntőbe. A szombati finálé első etapjában, melynek végén 30-ról 20 főre csökkent a mezőny, viszonylag simán, a 2. helyen futott be. A második etapban, a 20-ból 10-be történő kvalifikációban érezte magát a legjobban, onnan 3. helyen ment tovább. A záró futamban, a 300 méter úszás után,a végül 4. helyen zárt norvég olimpiai bajnok Christian Blummenfelt végig rángatta a 7,5 km-es kerékpározást. Afolyamatos megindulások többek között Csongor lábából is kivették az erőt, és az utolsó, 1750 méteres futáson már nem tudott extrát nyújtani, így a 10. helyen ért célba.

– Örülök, hogy egy héttel a tiszaújvárosi világkupa-győzelmem után még egy ilyen erős versenyt tudhatok a hátam mögött – mondta Lehmann Csongor célba érkezése után. – Az első két fordulóban nagyon jól éreztem magam, úgy gondolom mindenre jól tudtam reagálni. A harmadik fordulóban a bringa brutális volt, amit a futáson nem „köszöntek meg” a lábaim. Boldog vagyok, hogy ismét a top 10-ben tudtam végezni a WTCS sorozatban, ráadásul a sprint vb-n.  

 Végeredmény: 1. Hayden Wilde (új-zélandi) 19:26 perc, 2. Vasco Vilaca (portugál) 19:28, 3. Alex Yee (brit) 19:28, …10. Lehmann Csongor (magyar) 19:52, …23. Bicsák Bence (magyar), …32. Dévay Márk (magyar).    

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.