Lehmann Csongor vb 5. lett a mix-váltóval

A triatlonosok  idei mix-váltó világbajnokságát július 16-án, vasárnap a németországi Hamburgban rendezték meg, ahol a Lehmann Csongor, Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Kropkó Márta összeállítású magyar együttes, hatalmas csatában az előkelő 5. helyet szerezte meg a 22 nemzetet felvonultató viadalon.


A 2-2 női és férfi sportolóból álló csapatok vetélkedésébenmind a négy versenyzőre 300 méter úszás, 7,5 kmkerékpározás, és 1,75 kilométer futás várt.

A mix-váltó tekintetében ebben kvalifikációs időszakban eddig nem volt sikeres Magyarország, szemben az egyéni kvalifikációval – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, egyben a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől. – A vasárnapi, hamburgi mix-váltó világbajnokságkiemelt jelentőségű verseny volt ebben a sorozatban, ezért próbáltuk az aktuálisan legjobb váltót kiállítani. A lányok tekintetében előre Bragmayer Zsanettel és Kropkó ártával terveztünk, a fiúknál pedig a legjobb formát mutató versenyzőkkel. Lehmann Csongor egyéni versenyben nyújtott teljesítménye megkérdőjelezhetetlen volt, a másik férfi helyre az ellenfelek ismeretében Dévay Márkra esett a választás. Lehmann Csongor ezúttal a váltó ranglista helyezésének megfelelően,kedvezőtlenebb helyről rajtolhatott, mint az egyéniben, így nagyobb verekedés áldozata lett, a 8. helyen ért partot, és így nem tudott csatlakozni a néhány fős szökéshez. A másik két számban javítani tudott, mintegy 10 mp hátránnyal a 7. helyen váltotta Bragmayer Zsanettet. Az első női etap alatt felzárkóztunk az élmezőnyhöz, majd a futás során újra 10 mp hátrányban váltott Dévay Márk. A forgatókönyv hasonló volt, mint Zsanettnél: felúszás, kerékpározás az élbollyal, futáson minimális hátrány. Az utolsó váltásnál a német válogatott menője, Lindemann “elköszönt”, és tartotta előnyét a célig. Kropkó Márta úszással újra dobogós pozícióba hozta a csapatunkat, kerékpározás során úgy is érezhettük, hogy éremért megyünk, de a realitás a 4-6. helyezés volt. Végül az 5. helyen zárt a váltónk, ami az utóbbi 10 év legjobb felnőtt váltó eredménye. 

Végeredmény: 
1. Németország 1:22:08 óra, 2. Új-Zéland 1:22.27, 3. Svájc 1:22:35, …5. Magyarország 1:23:05.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.