Tizennyolc magyar junior a tiszaújvárosi Európa-kupa fináléjában

A Tiszaújvárosi Triatlon Napok mai első versenyét a junior Európa-kupa három-három női és férfi előfutama jelentette. A magyar fiatalok igazán kitettek magukért, hiszen 9 leány és 9 fiú is indulási jogot szerzett a vasárnapi fináléra. 

A versenyt rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub, valamint a World Triathlon, az Európai Triatlon Szövetség és a Magyar Triatlon Szövetség szakembereiből álló szakmai stáb kötelező Covid-tesztet írt elő valamennyi versenyző és bíró számára, melyek mindegyike negatív lett.

A nyílt junior Európa-kupa a lányok futamaival vette kezdetét. Az 500 méteres úszást a belvárosi Dísztóban, két körben teljesítették a sportolók, akikre ezt követően 12 km kerékpározás és 3,2 km futás várt. A tét nem volt kevesebb, mint bejutni futamonként az első kilenc helyezett közé, ami automatikus utat jelentett a vasárnapi döntőbe. A 30  legjobb versengéséhez még a három legjobb idő birtokosa is csatlakozhatott.

A magyarok közül kilencen, Horváth Karolina Helga, Kropkó Márta, Dobi Lili, Holánszky Laura, Kovács Fruzsina Dóra, Nádas Romina, Peszleg Dominika, Papp Laura Inez és Kovács Korinna harcolta ki a folytatást.

A fiúkra ugyan azok a távok vártak. A mieink minden bizonnyal egy cseppet sem akartak elmaradni a lányoktól, mindenesetre közülük is kilenc finalista lett, név szerint Kropkó Márton, Dobi Gergő, Trungel-Nagy Kolos, Molnár Péter, Soós Gergő Gyula, Péter Benedek, Kovács Gyula, Hóbor Zalán, és Tóth Zalán.

A mai napon még belefért némi taktikázás, de a július 18-án, vasárnap 11:45-kor kezdődő női és a 12:45-kor kezdődő férfi döntőben – a legjobb 30 versenyző között – már nyomni kell, ahogy a csövön kifér.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.